Ben ik een gay daddy omdat ik veertigplus ben?

Over veertigplus homo's, gay daddy's en daddyhunt

Fragment uit Daddy Hunt: The Serial Fragment uit Daddy Hunt: The Serial

Ben ik jouw gay daddy?

Ben ik een gay daddy omdat mijn vriend is een stuk jonger dan ik, zo’n elf jaar om precies te zijn? Hoewel we af en toe merken dat er een leeftijdsverschil is, bijvoorbeeld bij voorkeur voor muziek, voel ik me meestal niet veel ouder dan hij is. Het verschil tussen onze leeftijden speelt in de relatie niet vaak een rol.

Dat is anders als ik op Grindr actief ben. De laatste jaren word ik op daar regelmatig met daddy aangesproken door homo’s die een flink stuk jonger dan ik zijn. Hoewel ik me aan de ene kant gevleid voel dat zo jong iemand interesse in mij heeft, voelt dat contact aan de andere kant meteen vreemd aan. Zo was er een gast van zesentwintig jaar oud, die met ons daten wilde en specifiek vroeg of ik van daddy-play hield. Hij vroeg ook of mijn vriend mij ook daddy noemt als we seks hebben. Nou ja! Ik vind mezelf, ondanks mijn zesenveertig jaren, helemaal geen daddy.

Het hele concept van daddy, namelijk dat een jongere mij interessant vind juist omdat ik een stuk ouder ben, heb ik nooit goed begrepen. Een hele tijd wilde ik er dan ook niets van weten, maar na verloop van tijd ben ik me toch maar gaan schikken in het feit dat ik inderdaad soms meer dan een keer zo oud ben als de mannen met wie ik aan het chatten ben. En als die daar geen problemen mee hebben, waarom zou ik er dan moeilijk over doen. Sindsdien ben ik gaan genieten van de aandacht die jongere homo’s.

Daddyhunt: The Serial

Daddyhunt is een online social netwerk dat zich speciaal richt op het bijeen brengen van homomannen die op mannen van middelbare en ouder vallen en daddy’s. Er bestaat een Daddyhunt App en een Daddyhunt website voor homo’s, biseksuelen en bicurious daddy’s mannen die op daddy’s vallen.

Hieronder vind je de video Daddyhunt: The Serial, een serie korte fragmenten over een gay daddy en jongere homo. De video is geproduceerd in opdracht van Daddyhunt en gaat in op de ins en outs van een relatie tussen twee mannen uit verschillende generaties. Naast de kennismaking en de eerste dates, krijg je niet alleen rozengeur en maneschijn te zien. Ook issues komen aan de orde. Wil die daddy echt vroeg naar bed? Is de jongere van de twee niet assertief genoeg? Passen de mannen qua drinken wel goed bij elkaar? Ook het gebruik van PrEP versus het gebruik van condooms komt in deze serie aan de orde.

De hoofdrolspelers in de Daddyhunt video zijn allebei erg lekkere mannen. Ik vind de jongere acteur, een Chris Pratt lookalike, echt ongelofelijk sexy. Maar misschien is het daarom niet zo realistisch. Toch geeft deze gay-daddy film de kijkers een interessant beeld over een relatie tussen een jonge en oudere homo. Mij geeft Daddyhunt: The Serial een goed gevoel. En zo hoort het ook. Want er is niets mis met (seks)relaties tussen 40+ homo’s en mannen die een stuk jonger zijn. In mijn boek 40+ Homo’s kun je in hoofdstuk 3 meer lezen over daddy’s en andere labels voor homo’s van middelbare leeftijd.

Ik ben benieuwd wat jij vindt. Dus like en volg Homidlife op Facebook, like mijn blog of schrijf je in voor de Homidlife nieuwsbrief. Laat vooral van je horen door een reactie te plaatsen. Je kunt ook de anonieme online enquête over homo’s en midlife in te vullen (in ongeveer 15-20 minuten).

OverPhilip
Ik ben homo in de veertig en woon in Amsterdam met mijn vaste vriend. In dit blog schrijf ik over wat ik lees en mee maak als midlife homoman.

4 Comments

  1. Hey, leuk stuk. Daddy is net zo’n stomme label als zoveel andere. We zouden als homo’s daar eens mee moeten kappen.

  2. Ik ben 56 en ben echt niet blind voor leeftijdsgebonden verschillen. Maar als iemand mij zo noemt haak ik af…idioot gedoe

    • Hoi Bert, ik begrijp je helemaal. Ik heb net zo’n reactie. Des te meer stond ik ervan versteld dat er een dating website (www.daddyhunt.com) die juist de daddy’s van dates en relaties hoopt te voorzien. Erg grappig.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*