Film: Best day ever

Best Day Ever

De film Best Day Ever uit 2014 gaat over een homo met een midlifecrisis. Het is een goed onderwerp om te bespreken op het blog Homidlife. Best Day Ever is geregisseerd door de Amerikaanse regisseur Jeff London. De film is een semi-autobiografische romantisch drama over homo’s en is gebaseerd op echte gebeurtenissen uit het leven van London. De hoofdrol wordt gespeeld door Mel Engeland.

Best Day Ever is volgens hoofdrolspeler England relevant voor een hele generatie homo’s – de generatie X – die nu met een nieuwe uitdaging te maken krijgen: midlife. “De homogemeenschap is voor een groot deel van de afgelopen 50 jaar bezig geweest met de emancipatie, de aidscrisis te overleven en met het krijgen van gelijke rechten. We zijn nu gelijkberechtigd, we kunnen trouwen – en nu oud worden? Op een bepaalde manier zijn wij pioniers.” De film heeft wisselende kritieken.

Hoewel mij het onderwerp van Best Day Ever zoals verwacht nogal aanspreekt kon mij de film niet echt boeien. Ik vond de film nogal amateuristisch overkomen. Misschien spreekt Best Day Ever jou meer aan. De film is onder andere op dvd te koop op Amazon.com. Je kunt de film on demand zien op Vimeo te huur (streaming) of te koop (streaming + download).

Bron: YouTube

Best Day Ever Boek omslag Best Day Ever
Jeff London
drama, romantiek, midlife, homo
9 december 2014

Best Day Ever vertelt het verhaal van David, een 50-jarige homoseksuele onafhankelijke filmmaker die de aidsepidemie heeft overleeft en met een midlifecrisis te maken krijgt. Zijn relatie loopt niet lekker en hij gaat voor het eerst over ouder worden nadenken. David realiseert zich dat hij nog maar zo’n 35 jaar te leven heeft. Hij worstelt met levensvragen als: Heeft hij de juiste beslissingen genomen? Waar is het mis gegaan? Wat gaat hij de rest van zijn leven doen? Hij moet van zichzelf uitzoeken wat hem nu echt gelukkig maakt. Dan ontmoet hij een 15 jaar jongere man die hem laat zien dat leeftijd niet belangrijk is.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Geverifieerd door MonsterInsights