40+ Homo’s, een nieuw Nederlandstalig boek over gay midlife

Boek: 40+ Homo's. Gay Midlife
Boek: 40+ Homo's. Gay Midlife

40+ Homo’s. Gay Midlife, is de titel van mijn nieuwe boek veertigplus homo’s, dat verschenen is bij Karakter Uitgevers.

In het boek 40+ Homo’s, Gay Midlife, beschrijf ik de leuk, maar soms lastige wereld van homo’s die – net als ik – niet meer tot de jonge generatie behoren, en tijdens midlife met een aantal andere uitdagingen dan heteromannen te maken krijgen.

Wat doe je als je geen aandacht meer krijgt in een homobar of op een dansfeest? Wat verandert er allemaal in je leven en hoe snel kan die omwenteling gaan? Is het een geleidelijk proces of gaat het snel? En wat als je als veertigplus homo nog steeds single bent of juist al heel lang in een vaste relatie zit?

40+ Homo’s. Gay Midlife

Ik ga in 40+ Homo’s dieper in op de midlife-uitdagingen voor homo’s aan de hand van onderwerpen zoals het lichaam, media, stereotypes, uitgaan, singles, relaties, online-dating, seks en rolmodellen.

Een paar van de hoofdstukken:

  • Is midlife anders voor homo’s?
  • Daddy’s en andere homolabels
  • Veertigplus homo’s en de gay body culture
  • Peter Pan en de 40+ partyboys
  • Veertigplus en nog steeds single
  • In vaste open relaties
  • Veertigplus homo’s en seks
  • Afwezige rolmodellen

Gay midlife lijkt een taboeonderwerp te zijn omdat er maar bar weinig over gepubliceerd wordt. En al helemaal niet in de Nederlandse taal. Toch is het wel een steeds belangrijker wordend thema voor een grote groep homo’s die in hun middelste levensfase zitten. Midlife brengt voor homo’s een aantal extra uitdagingen en soms ook problemen en nadelen met zich mee. Misschien valt het juist allemaal wel mee en heeft midlife voor veertigplus homo’s gelukkig ook een reeks positieve aspecten in petto.

Mijn ervaringen, en die van vijftien andere veertigplus homo’s

40+ Homo’s gaat zeker niet alleen over mijn ervaringen met de middelste levensfase. Ik vergelijk in het boek de theorie over gay midlife met mijn eigen ervaringen en met die van vijftien veertigplus homo’s die ik in de afgelopen twee jaar interviewde. Bovendien heb informatie van ruim honderd andere midlifehomo’s die een online enquête hier op Homidlife invulden gebruikt om de onderwerpen te voorzien van context.

Ik ben tevreden over het resultaat. 40+ Homo’s is zeker niet alleen voor gays boven de veertig bedoeld, omdat het eveneens interessant is voor jonge homo’s en hetero’s, die van veertigplus homo’s kunnen leren.

40+ Homo’s. Gay Midlife is verkrijgbaar in de meeste boekhandels in Nederland en België, zowel offline als online. De paperbackversie kost in Nederland €17.99, onder andere bij bol.com. In de online boekhandels is eveneens een E-book beschikbaar.

Philip Meelhuysen

 

40+ Homo's. Gay Midlife Boek omslag 40+ Homo's. Gay Midlife
Philip Meelhuysen
Verhalende non-fictie
Karakter Uitgevers
26 september 2016
paperback
225

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Geverifieerd door MonsterInsights