Film: Like you mean it

Like You Mean It
Like You Mean It, bron: Outfest.org

Like You Mean It is de semi-autobiografische, wat trage film van schrijver-regisseur-acteur Philipp Karner. Het is een intiem drama met als hoofdrolspelers Philipp Karner (Mark), een 35-jarige man met een vroege midlife-crisis, en zijn partner Denver Milord (Jonah). Het is een goed geproduceerde film, met knappe acteurs. Maar volgens filmrecensent Stephen Farber van The Hollywood Reporter mist de film emotie, die eigenlijk alleen wordt getoond als Mark en Jonah elkaar maanden nadat ze zijn opgesplitst weer ontmoeten.

Het is nog onbekend wanneer Like you mean it in Nederland te zien is in een bioscoop. De film is vanaf 8 december 2015 op video-on-demand,  iTunes en op GooglePlay beschikbaar. Op dvd kan Like You Mean It worden besteld op amazon.com.

Bron: YouTube

SAMENVATTING

Like You Mean It Boek omslag Like You Mean It
Philipp Karner
drama, homo
26 juni 2015 (USA)
film

Mark is acteur van 35 year oud die in Los Angeles een rustig leven leidt met zijn partner Jonah. Hij is gefrustreerd over zijn werk. Vernederende audities voor reclamespotjes. Hij vraagt zich af of hij mannelijk genoeg is en voldoet aan Hollywood's criteria. Mark is ook gefrustreerd omdat de passie in zijn relatie, met zijn zachtaardige en muzikale vriendje Jonah, op het randje van de afgrond is. De nostalgie naar gelukkiger tijden maakt alleen hun huidige problemen alleen maar erger. Mark wordt geconfronteerd met zijn vroege midlife-crisis en erkent dat hij een probleem heeft. Mark schijnt ook een slechte relatie te hebben met zijn Oostenrijkse vader, maar we krijgen niet te weten waarom. Als zijn vader overlijdt, bezoekt zijn zus hem. Dan verslechtert de liefde tussen Mark en Jonah behoorlijk. Maar terwijl de gevoelens van Jonah voor Mark sterker worden, verliest Mark zijn geloof in hun toekomst.

Het stel probeert door seks, drugs en therapie hun relatie nieuw leven in te blazen. Maar tijdens de therapie verzet Mark zich tegen de aanbevelingen van de therapeut (goed gespeeld door Hilary Ward). In een poging om de passie terug te brengen stopt hij met het nemen van antidepressiva en doet hij ecstasy in het drinken van Jonah.

Uiteindelijk wordt hij gedwongen om naar zichzelf te kijken met een ongekende moed en eerlijkheid.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Geverifieerd door MonsterInsights