TV-serie: Cucumber

Cucumber

Cucumber is een achtdelige Britse televisie serie over een midlife homoman. De serie uit 2015 is gemaakt door Russell T. Davies, ook de bedenker van Queer As Folk. De belangrijkste acteurs zijn Vincent Franklin (Henry) en Cyril Nri (Lance). De serie is geregisseerd door David Evan en Alice Troughton. 

Cucumber is gezamenlijk geproduceerd met de gekoppelde serie Banana en de webserie Tufu. In Banana komen naast andere verhaallijnen over homo’s van verschillende leeftijden ook die van Cucumber terug.

In de achtdelige serie maken Henry, Lance en hun familie, vrienden en huisgenoten echt van alles mee. Het leuke aan de serie is dat de hoofdrolspelers normale midlife-mannen zijn. Hun lichamen zijn passend voor hun leeftijd. Het meest grappig vind ik de seksuele situaties, die vaak erg awkward zijn.

Ik vind dat midlife en gay midlife in Cucumber een bijrol spelen. Het verhaal gaat meer over een homo die allerlei issues heeft en daardoor in grappige en ontroerende situaties terecht komt. Henry had ook 10 jaar jonger kunnen zijn. Dan was plot niet echt anders geworden. Desalniettemin vind ik Cumcumber een bijzonder entertaining serie. Een echte aanrader dus.

De serie werd tijdens de roze week eind juli 2015 uitgezonden op NPO3 en is nu te bekijken op het betaalde TV-kanaal NPO Plus of te koop op dvd op Amazon.co.uk.

Bron: Out TV

Cucumber Boek omslag Cucumber
Russell T. Davies
Drama
22 January 2015 (UK)

Cucumber speelt zich af speelt in het bruisende Britse Manchester. De hoofdpersoon is Henry Best (Vincent Franklin) is een homo van middelbare leeftijd. Hij heeft al negen jaar een monogame relatie met zijn vriend Lance.

In de eerste aflevering hebben de twee een rampzalige date night heeft. Een mislukt aanzoek en een mislukte trio. Henry is boos, loopt weg bij Lance en trekt in bij twee veel jongere homo collega's. Een huis met nieuwe regels. Henry is verbaasd over het losse seksuele gedrag van zijn nieuwe huisgenoten. Op een heeft hij een oogje. Maar zijn flatmates zien hem als een oude man. En terwijl Henry vast loopt in zijn geheimen en leugens, wordt voor Lance zijn stoutste droom waarheid.

2 Comments

  1. Ik wil die serie graag zien. Weet iemand van de andere lezers hoe je er online, download of streaming, aan komt? Heeft iemand een link? Alvast dank!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Geverifieerd door MonsterInsights